Koraci ka uspehu: Iskustva naših polaznika kroz kurseve

Odlučio si da počneš sa učenjem programiranja i sledeća stavka za koju treba da doneseš odluku jeste – koju ćeš školu odabrati? Iskustva polaznika koji su prošli sve to, mogu ti pomoći da stekneš sliku o detaljima koja te zanimaju.

Kroz te priče saznaćeš njihovo iskustvo, šta je njima bilo interesatno, sa kakvim izazovima su se susreli i kako su proveli vreme tokom kursa. U nastavku ti predstavljamo nekoliko različitih iskustava sa naših obuka.

,,IT industrija me je osvojila time što je jedna od retkih koja na prvo mesto stavlja zadovoljstvo zaposlenih“ Iskustvo polaznika: Jovan Ranisavljev, kurs Web programiranje Frontend

,,Kompjuteri su me oduvek privlačili, s obzirom na to koje mogućnosti pružaju. Veliki deo posla se uz pomoć njih može odraditi, učenje nikada ne prestaje, a i rad čine zanimljivijim i lakšim. IT industrija me je osvojila time što je jedna od retkih koja na prvo mesto stavlja zadovoljstvo zaposlenih, njihov razvoj i njihove potrebe.

Ja sam pohađao kurs frontend programiranja i preporučio bih ga svima koji žele da unaprede svoje znanje. Kurs je odlično osmišljen, informacije i tehnologije se serviraju postepeno. Uz mnoštvo realnih primera, interaktivnog učenja i domaćih zadataka usvojeno znanje se odmah testira i primenjuje.

U grupi koju sam ja pohađao, predavač je bila Zorana koja je uvek bila spremna da nam pomogne. Znala je kako da gradivo prilagodi i nama koji dolazimo iz potpuno drugačijih struka koje nemaju dodira sa programiranjem.

Svima onima koji žele da upišu ovaj kurs bih poručio da je kurs pun pogodak, da predstavlja ozbiljnu osnovu za dalji napredak i da se ne plaše da se upuste u ovu zanimljivu avanturu.’’

Zanimljivost: Jovan je pokazao najbolje rezultate u grupi koju je pohađao i time zaslužio praksu u kompaniji PanonIT u trajanju od mesec dana.

,,Sve sto smo prelazili na kursu i na predavanjima koristim skoro svakodnevno na poslu’’
Vuk Stanišić, kurs Manuelno testiranje softvera i kurs Automatsko testiranje softvera

,,Odlučio sam se prvo za Manuelno testiranje jer sam hteo da počnem od nečeg jednostavnijeg, pa kad zavrsio kurs Manuelno testiranje softvera odmah sam se odlucio i za Automatsko testiranje softvera.

Definitivno me je privuklo to što postoji nekoliko različitih načina da se testira. Za neke delove mogu i da napišem kod pa da on testira neki deo bez ikakvog mog prisustva. Zanimljivo mi je bilo okretati software naopačke i tražiti moguće propuste i greške.

Sve sto smo prelazili na kursu i na predavanjima koristim skoro svakodnevno na poslu, od kako sam započeo ovaj posao nije se desilo da nisam znao kako da pristupim nečemu ili da nisam dovoljno spreman.

Što se tiče predavača, zaista nisam imao nikakvu zamerku. Verujem da pričam za većinu kad kažem da nam je sve bilo detaljno objašnjeno i da je uvek bilo vremena odvojenog za bilo kakva naša pitanja koja smo možda imali.

Za kraj, ako se iko dvoumi da li je vredno upisati ovaj kurs i ako će im to znanje biti dovoljno za praksu ili slicno, mogu sa sigurnošću pa i ličnim iskustvom reći da jeste, i da pruža odličnu odskočnu dasku za svakoga ko razmišlja da se oproba u testiranju softvera.’’

,,Za mene je to bio izlazak iz zone komfora ali sam ipak rešila da dam sebi šansu.’
Kristina Ristić, kurs Manuelno testiranje softvera i kurs Automatsko testiranje softvera

,,Dolazim iz sveta medicine. Završila sam Medicinski fakultet, smer Zdravstvena nega. Kada sam postala majka, počela sam da razmišljam o promeni zanimanja kako bih imala što više vremena za svoju porodicu. Na nagovor supruga, rešila sam da pokušam nešto novo. 

Upisala sam kurs Manuelnog testiranja softvera kako bih se upoznala s osnovama testiranja. Za mene je to bio izlazak iz zone komfora ali sam ipak rešila da dam sebi šansu. Kako su nedelje prolazile, materija mi se sve više dopala. Upravo zato, upisala sam i naredni kurs. Predavanja su lepo organizovana, predavač uvek dostupan za sva pitanja i nedoumice.

Naročito mi se dopada što je obezbeđena praksa za najbolje što dodatno motiviše polaznike!“

,,Kurs je koncipiran tako da podstiče na redovan rad i učenje, što mislim da je jako važno za nekoga ko se prvi put sreće sa ovom materijom.’’
Iskustvo polaznika: Isidora Brašančević, kurs Osnove programiranja i kurs Napredno programiranje

,,Za kurs Osnove programiranja SmartInIT sam saznala od ljudi koji su ranije pohađali ovaj kurs, bili zadovoljni i meni ga preporučili. Preporučila bih ovaj kurs zato što je koncipiran tako da kroz nedeljne zadatke podstiče na redovan rad i učenje. Mislim da je to jako važno za nekoga ko se prvi put sreće sa ovom materijom.

Naš predavač Daniel je bio veoma posvećen nastavi i uvek je bio na raspolaganju za bilo kakva pitanja i nedoumice.

Svima koje žele da započnu karijeru programera preporučujem ovaj kurs jer daje obimno znanje za početnike.“

,,Fleksibilno radno vreme i to što mogu da budem bilo gde a da pritom radim.’’
Sonja Milić, kurs Web programiranje Frontend

,,Za SmartInIT školu saznala sam preko interneta guglajući škole koje imaju kurs za Frontend. Upis na ovaj kurs za mene je bio izazov i izlazak iz svoje zone komfora kao i učenje nečeg novog sa čime se do sada nisam susrela.Kod programiranja me je privuklo fleksibilno radno vreme i to što mogu da budem bilo gde a da pritom radim.

Preporučila bih  kurs jer zaista ima ozbiljan pristup prema polaznicima. Mnoštvo materijala koje nam je na raspolaganju ostavlja nam prostor da sami učimo i dođemo do rešenja. Taj deo mi je bio izuzetno zanimljiv i koristan. Takođe, napomenula bih i da je ovaj kurs veoma intenzivan i iziskuje konstantan rad, posvećenost i učenje.

Zorana je baš faca i lepo se ophodila prema nama. Uvek smo mogli da je pitamo kada imamo neke nedoumice oko rešavanja domaćeg zadatka ili nam nešto nije bilo jasno na predavanju. Sećam se da sam pisala pitanja u svesku kad god bih imala da je pitam nešto, a imala sam često.“

 

Ako su ti ove priče SmartInIT polaznika pomogle da bolje upoznaš atmosferu sa naših časova, poseti ovu stranicu i pronađi pravu obuku za sebe!

Call Now Button
Želiš da primaš informacije o kursevima, popustima i dešavanjima u IT svetu?
Prijavi se na naš Newsletter!
Hvala za prijavu na naš Newsletter!
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux